Gjør kroner om til flere med riktig investering 

Om du har penger til overs fra for eksempel sparing, arv eller du har solgt noe, så er det greit å få mer ut av de pengene. Og når man kan tenke på investering så kan det være mye forskjellig som kommer inn i tankene. For det kan faktisk være så mangt. I denne artikkelen skal vi gå gjennom hva investering betyr og de beste måtene å øke eksisterende kapital på. 

Hva betyr det egentlig å investere? 

Hvis vi følger Store norske leksikon sin definisjon så betyr det å investere at man setter faste midler inn i for eksempel verdipapirer eller eiendom. Det brukes også for om man bruker tid, arbeidskraft og omtanke på noe. For eksempel kan en utdanning være en investering uten at man trenger å bruke særlig med penger på det.  

Hva er de beste måtene å investere? 

Det finnes utrolig mange måter å investere på og hva som er best for deg burde baseres på dine behov og dine muligheter. Du må tenke på hva du er ute etter og hva du har mulighet til å investere med. For noen typer investering har høyere risiko så du burde alltid sørge for at du ikke investerer penger i alternativ med høy risiko, som du ikke har råd til å tape. Her går vi gjennom 4 alternativer du bør ta en titt på. 

  1. Eiendom 

Eiendom har historisk sett vært en av de gunstigste formene for investering. Hvis du ikke er på boligmarkedet så er dette noe du bør ha som målsetning om å gjøre så snart som mulig. Er man under 34 år så burde du alltid spare på BSU for gode renter og fradrag på skatten. Har man allerede eiendom og muligheter for å låne mer, så kan en ekstra eiendom betale for seg selv med leie. 

  1. Fond 

Fond kan være et veldig trygt alternativ hvor man kan oppgradere fra sin sparekonto til et rentefond, for risikoen er lav og man kan få et jevnt og litt høyere utbytte. Ønsker man mer avkastning på pengene sine bør man vurdere aksjefond. Med aksjefond kan man i større grad velge ønsket mål om avkastning og dermed risikoen man er villig til å utsette seg selv for. Man kan også kombinere disse alternativene med et kombinasjonsfond for mer fleksibilitet. 

  1. Aksjer 

Askjer har lenge vært det beste alternativet for eksplosiv vekst av kapital. Men jo mer eksplosive mulighetene er for gevinst, jo høyere er sjansen for tap. Skal man sette i gang med aksjer bør man sette seg godt inn det og høyere på råd fra eksperter. Aksjebloggens guide til utbytteaksjer kan være en god plass å starte. 

  1. Kryptovaluta 

Fra ankomsten av Bitcoin hvor det var stor skepsis og lite tiltro, har dette vist være en særdeles profitabel investering. I dag er kryptovalutaer veletablerte og kan kjøpes og selges som vanlige aksjer gjennom egne børser. Selve prosessen med å komme i gang kan være noe komplisert, så da kan derivater være et bedre alternativ. Hvor man investerer gjennom en megler og ikke eier valutaen i seg selv. Begge disse alternativene følger med egne risikoer så du bør gjøre grundig research.