Gjør dette hvis du skal reparere bilen din 

Det å levere bilen til mekaniker er noe som nesten alltid kommer til å bety at vi skal legge igjen litt flere penger enn det vi har lyst til. Det føles litt som å gå til tannlegen – bare ved å ta initiativ til å fikse noe, ender det alltid med en større sum enn det vi hadde regnet med. Men både hos tannlegen og mekanikeren er det heldigvis ting vi kan gjøre for å sikre oss at prisen blir så liten som mulig. Her får du noen tips. 

Velg brukte bildeler 

Når vi skal ha bilen til reparasjon, kommer det ofte spørsmål om hva man skal velge hvis det er noe som skal byttes ut, og her lønner det seg absolutt å velge brukte bildeler. Dette er deler som er av absolutt samme, høye kvalitet som nye deler har, de kommer bare fra biler som har blitt vraket av enn eller annen grunn – men har deler som kan få et langt og produktiv i en ny bil.  

Brukte bildeler kan man i dag finne på nettsider som Autoparts24, der man kan lete seg vei gjennom deler til alle mulige forskjellige biler. Dette er også et redskap som mekanikerne kan bruke for å enklere finne deler som passer til de forskjellige typene av reparasjoner de skal gjøre. Brukte bildeler er nemlig både billigere, og ikke minst også en mer miljøvennlig løsning, sammenlignet med å alltid velge nye deler til bilen din. 

Det at man velger å bruke deler som fungerer like fint som nye, men er brukt før, inneholder ingen risiko og er et mye mer miljøvennlig valg, fordi det benytter seg av ressurser som allerede er brukt, og skaper ikke etterspørsel som øker produksjonen av nye deler. Rett og slett et skikkelig godt valg.